Onze gastlessen over herstel worden gegeven door verschillende ervaringsdeskundigen. Dit kunnen vrijwilligers bij FAMEUS zijn of studenten/medewerkers ervaringsdeskundigheid die werkzaam zijn binnen GGz Breburg.

Inhoud gastles

Een gastles staat altijd in het teken van herstel. De gastdocent vertelt over zijn kwetsbaarheid, de hulp die hij/zij gezocht heeft en wat wel en niet geholpen heeft. De strekking van het verhaal is positief. We zijn allemaal ervaringsdeskundige kunnen worden, omdat we uiteindelijk een goede behandeling en/of begeleiding hebben gehad.

Studenten mogen alle vragen stellen die ze normaal gesproken niet durven stellen. Ze mogen ervan profiteren dat we er zijn. Ze krijgen handvatten en tips hoe om te gaan met cliƫnten. De boodschap is van mens tot mens en dat maakt indruk, waardoor het blijft hangen bij studenten.

Gastlessen kunnen overal plaats vinden

Op dit moment geven we gastlessen bij het ROC, Avans, Fontys, Willem 1 college en Tilburg University. Iedereen kan gastlessen aanvragen. Meld je via email bij FAMEUS, zie contactinformatie. De prijs van een gastles is op aanvraag.