Centrum FAMEUS organiseert van 10 t/m 14 december in Tilburg een Winterschool, gebaseerd op het concept van het recovery-college. Daarbij gaat het erom dat je ervaart wat en hoe het is om te leren en dat je weer je eigen kracht en kwaliteiten ontdekt. Iedereen is welkom en het is gratis.

Veel van de activiteiten in deze week vinden plaats in buurthuis het Zuiderkwartier (Wassenaerlaan 38, Tilburg). Daar kun je onder meer meedoen aan een yogales of in een creatieve workshop een ‘moodboard’ maken: een collage om een bepaalde sfeer te scheppen. Verder wordt hier informatie gegeven over de WRAP (een ‘gereedschapskoffer’ voor een goed gevoel) en kun je aanschuiven bij een interessante themaochtend rond het thema ‘openheid op je werkplek over je kwetsbaarheid’. Ook aan de filmliefhebbers is gedacht: op donderdag 13 december draait in het Zuiderkwartier de film ‘The Bucket List’. Twee mannen die nog maar kort te leven hebben, werken een lijstje af met dingen die ze voor hun dood minstens één keer gedaan willen hebben (een zogeheten ‘bucket list’).

Op dinsdag 11 december kun je in de bibliotheek aan het Wagnerplein meedoen aan een schrijfworkshop. Ontdek of taal echt jouw ding is!
In deze week zoeken we ook een paar keer de buitenlucht op. Zo beginnen we op maandag 10 december met een lekkere frisse winterwandeling in Moerenburg. De start is om 10.00 uur bij café Zomerlust (Oisterwijksebaan 15) en ook je hond mag mee! Verder kun je op donderdag 13 december meedoen aan een heuse ‘supermarktsafari’. Onder het motto ‘weet wat je eet’ word je door een deskundige door een supermarkt geleid, met tips om slimme keuzes te maken.

De winterschool wordt op vrijdag 14 december afgesloten in het Zuiderkwartier. In de ochtend kun je hier samen zingen en muziek maken, terwijl er ‘s middags een informele afsluiting is met een hapje en (non-alcoholisch) drankje.

Klik hier voor het uitgebreide programma.

Opgeven voor deze Winterschool mag (maar hoeft niet), via fameustilburg@ggzbreburg.nl. Daar kun je ook terecht voor vragen. Houd de Facebookpagina van FAMEUS in de gaten over de inhoud van de lessen. Hopelijk zien we je in december!