Twee medewerkers van GGz Breburg lopen 28 oktober de halve marathon in Etten-Leur en hebben zich hierbij laten ondersteunen door cliënten. Het zijn juist cliënten die als geen ander weten wat het is om door te moeten gaan als je het zwaar hebt, dus dit keer waren de rollen omgedraaid.

Cliënten hebben bij alle aspecten in de trainingsschema’s meegeholpen, om de lopers zo goed mogelijk klaar te stomen voor de halve marathon. Denk aan meelopen, meefietsen, zorgen voor water, aanmoedigen, spandoeken maken, rondetijden bijhouden. Maar ook voedingsadviezen en massages hebben de lopers goed geholpen. De trainingssessies vonden deze maand plaats op het terrein van GGz Breburg in Etten-Leur.

Morele steun

Het meest belangrijke was de morele steun die cliënten gaven aan de lopers. Als geen ander weten cliënten wat het is om door te moeten gaan als je het zwaar hebt, en vol te houden op moeilijke momenten. De steun was enorm en heeft de lopers door heel wat lastige momenten heen geholpen.

Cliënt: "Ik had nooit gedacht dat jij mij ook nodig kon hebben!"

Iedere week waren er meer cliënten die wilden helpen met de training. Voor hen was het verrassend om te merken dat ze in de rol van coach en hulpverlener heel veel kwaliteiten blijken te bezitten. Vaak is de opmerking gevallen; "Ik had nooit gedacht dat jij mij ook nodig kon hebben!" Deze wederkerigheid is fantastisch en gaat nog een vervolg hebben.

Er zijn inmiddels plannen om met cliënten en medewerkers een ´Start to Run´ te organiseren in 2019.