Het LeS-Lokaal van FAMEUS staat voor Leren en Samen doen en bestaat uit twee onderdelen. Een onderdeel met een vaststaand programma van diverse cursussen en een onderdeel met een variabel aanbod waar de vraag van de deelnemer centraal staat.

Het variabele programma

Dit deel van het LeS-Lokaal is gebaseerd op het concept van het ‘recovery-college’. Een ‘recovery-college’ is een plek waar je zelf aan kunt geven wat je graag wilt leren, maar ook als je zelf iets wilt uitleggen of wilt leren aan anderen. Dat is dan ook precies de kern: het gaat erom dat je ervaart wat en hoe het is om te leren en dat je weer je eigen kracht en kwaliteiten ontdekt.

Vraag en aanbod

Wanneer er vraag is naar bepaalde lessen of juist een aanbod om een les te verzorgen, inventariseren we of er mensen zijn die interesse hebben in die les of gaan we op zoek naar een docent, zodat we de gevraagde lessen aan kunnen bieden. Het opzetten van een recovery-college ontstaat alleen door de inzet van mensen die iets willen leren. Het blijft zich ontwikkelen en zal steeds variëren. 

Talent

De centrale gedachte achter alle lessen is het werken aan persoonlijke groei en ontwikkeling en het inzetten van eigen talent. Daarbij wordt aangesloten bij de vragen en wensen die er bij je leven.  Er is binnen LeS-Lokaal dus alle ruimte om andere lessen op te zetten of te volgen.

Houd Facebook in de gaten en de pagina van Breda en Tilburg over het flexibel aanbod.