De Budgetkring is bedoeld voor iedereen die meer grip wil krijgen op zijn of haar budget of wil leren om zo veel mogelijk uit zijn of haar budget te halen.

Wat en voor wie is de Budgetkring?

De Budgetkring is een werkgroep waarin je gestimuleerd wordt bewust en zorgvuldig om te gaan met je geld en met je leven. Het is een leefstijlprogramma waarin gewerkt wordt met de unieke aanpak van Gelukkig met Genoeg. Deelname (inclusief lesmateriaal) is gratis. Voorwaarde is wel dat je je actief inzet.

Hoe werkt de Budgetkring?

Je wordt door een door Stichting Lift getrainde vrijwilliger in 14 bijeenkomsten van 2,5 uur door het lesmateriaal geleid. Dit lesmateriaal, getiteld 'Gelukkig met Genoeg', bestaat uit 4 katernen:

  • Goed bezig
  • Goed met geld
  • Goed met groen
  • Goed in je vel

Elke katern bevat informatie en gezamenlijke opdrachten. Daarnaast zijn er individuele opdrachten waarin je specifiek met je eigen situatie aan de slag gaat. Je hoeft niet alles te delen met de anderen, je huishoudboekje blijft privé als je dat wilt. Zaken die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld: duurzaamheid en wat levert het me op, geldzaken op orde, stoppen met shoppen, meten is weten, lekker eten voor een prik en goedkoop sporten.

Wat heb ik eraan?

Door actief aan de slag te gaan word je sterker en positiever! Je leert geld overhouden en je krijgt tips en gezelligheid. Je leert nieuwe mensen kennen en je helpt elkaar.

Wanneer en waar?

Budgetkring Tilburg start voorlopig even niet.
Budgetkring Breda start in maart.

Aanmelden

Aanmelden doe je door je naam en telefoonnummer te mailen naar: tilburg@budgetkring.nl (voor deelname in Tilburg) dan wel breda@budgetkring.nl (voor deelname in Breda). Een van de kringbegeleiders neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Kosten

De cursus is gratis. Ook de cursusmap kost niets.

Samenwerking

De Budgetkring Tilburg is een samenwerking tussen FAMEUS en Vereniging BUS in Tilburg en wordt mogelijk gemaakt door subsidie vanuit de provincie Noord-Brabant. De Budgetkring in Breda kent dezelfde samenwerkingspartners plus Tientjes Breda