Heb je wel eens een tegenslag in je leven meegemaakt en wil je meer grip krijgen op je eigen bestaan? Dan is de WRAP (wellness recovery action plan) misschien wel iets voor jou.

De WRAP geeft een aantal handvatten die je kunt toepassen in je eigen leven. Je doet dat op basis van succesvolle ervaringen van jezelf en ideeën van anderen. 

Opbouw cursus:  

  1. Gereedschapskoffer voor welbevinden  
  2. Plan voor dagelijks onderhoud  
  3. Triggers en een actieplan  
  4. Vroege waarschuwingstekens en een actieplan  
  5. Signalen van ontsporing en een actieplan  
  6. Crisisplan  
  7. Plan voor na de crisis  

Vereiste voorkennis: geen.  

Trainers: dat zijn twee ervaringsdeskundige facilitators van FAMEUS die gecertificeerd zijn door Kenniscentrum Phrenos en HEE! (Trimbos-instituut). 

 

Praktische informatie  

Start: er starten ieder jaar cursussen in januari, april en september. Soms kan je nog niet de eerstvolgende ronde meedoen in verband met een wachtlijst.  

Duur: 8 tot 12 weken. Het hangt af van de interactie in de groep. Er is wekelijks een les van drie uur, met een pauze. 

Locatie: bij FAMEUS Breda (Liniestraat 19), FAMEUS Tilburg (Mendelssohnstraat 21), FAMEUS Roosendaal (Edisonstraat 55) of op een externe locatie in Breda of Tilburg, zoals een wijkcentrum.  

Aantal deelnemers: 8 à 10.  

Kosten: de cursus is gratis als je uit ons werkgebied komt. Als je van buiten ons werkgebied komt, betaal je €300 voor de cursus en €25 voor het cursusmateriaal.  

Hoe meld je je aan? Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Wij plaatsen je dan op de wachtlijst. Zodra er een cursus start en je aan de beurt bent, krijg je een uitnodiging van ons.  

Certificaat: je krijgt na afloop een certificaat. Daarvoor mag je maximaal twee bijeenkomsten hebben gemist.

Verder leren? Je kan jezelf bijvoorbeeld aanmelden voor de cursus Herstellen doe je Zelf.