Wil je weten wat ervaringsdeskundigheid is en of het werk als ervaringsdeskundige iets voor jou is? Wil je jouw belastbaarheid vergroten, jezelf voorbereiden op studie of werk én ondertussen verder werken aan Herstel, Ontwikkeling en Ontplooiing? Dan zit je bij de Verdieping goed!

Deze cursus is een mooie voorbereiding op stappen die je verder wil gaan zetten.

Inhoud cursus:  je leert onder andere nog meer over ervaringsdeskundigheid, gesprekstechnieken en omgangsvormen. Ook maak je een portfolio met een persoonlijk ontwikkelingsplan en presenteer je je herstelverhaal aan je groep.

Vereiste voorkennis: het is nodig dat je de cursus Werken met eigen ervaring hebt gedaan en bij voorkeur ook de cursus Herstellen Doe Je Zelf of de WRAP.

Trainer: dat is een ervaringsdeskundige facilitator van FAMEUS die gecertificeerd is door Kenniscentrum Phrenos en HEE! (Trimbos-instituut)Daarnaast doet er een co-trainer mee of een trainer in opleiding. 

 

Praktische informatie   

Start: er starten ieder jaar cursussen in januari, april en september. Soms kan je nog niet de eerstvolgende ronde meedoen in verband met een wachtlijst.   

Duur: 12 weken. Er is wekelijks een bijeenkomst van drie uur, met een pauze. De zelfstudie belasting is per persoon verschillend, maar gemiddeld nog zo'n drie uur per week.

Locatie: bij FAMEUS Breda (Liniestraat 19), FAMEUS Tilburg (Mendelssohnstraat 21) of op een externe locatie in Breda of Tilburg, zoals een wijkcentrum.   

Aantal deelnemers: 8-10

Kosten: voor de cursus wordt een vergoeding gevraagd van €150. Kom je van buiten ons werkgebied, dan betaal je €500 voor de cursus en €25 voor het cursusmateriaal. Als je een uitnodiging hebt gehad en bevestigd hebt dat je mee gaat doen, ben je ons het bedrag verschuldigd. Ook nog als je tussentijds stopt. De map mag je dan uiteraard houden. 

Hoe meld je je aan? Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Wij plaatsen je dan op de wachtlijst. Zodra er een cursus start en je aan de beurt bent, krijg je een uitnodiging van ons.   

Certificaat: je krijgt na afloop een certificaat. Daarvoor mag je maximaal twee bijeenkomsten hebben gemist. Als je interesse hebt in een opleiding tot ervaringsdeskundige kan je naar een voorlichtingsbijeenkomst van ons komen.