De Budgetkring is bedoeld voor iedereen die meer grip wil krijgen op zijn of haar budget of wil leren om zo veel mogelijk uit zijn of haar budget te halen.

De Budgetkring is een werkgroep waarin je gestimuleerd wordt bewust en zorgvuldig om te gaan met je geld en met je leven. Het is een leefstijlprogramma waarin gewerkt wordt met de unieke aanpak van Gelukkig met Genoeg. Door actief aan de slag te gaan word je sterker en positiever. Je leert geld overhouden en je krijgt tips. Je leert nieuwe mensen kennen en je helpt elkaar.

Inhoud cursus: je wordt door een door Stichting Lift getrainde vrijwilliger door het lesmateriaal 'Gelukkig met Genoeg' geleid. Dit bestaat uit vier katernen:

  • Goed bezig
  • Goed met geld
  • Goed met groen
  • Goed in je vel

Elke katern bevat informatie en gezamenlijke opdrachten. Daarnaast zijn er individuele opdrachten waarin je specifiek met je eigen situatie aan de slag gaat. Je hoeft niet alles te delen met de anderen, want je huishoudboekje blijft privé als je dat wil. Zaken die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld: duurzaamheid en wat levert het me op, geldzaken op orde, stoppen met shoppen, meten is weten, lekker eten voor een prik en goedkoop sporten.

 

Praktische informatie 

Duur: 14 weken. Er is wekelijks een bijeenkomst van 2,5 uur.

Locatie: Breda. Budgetkring Tilburg start voorlopig even niet.

Kosten: de cursus is gratis. Ook de cursusmap kost niets.

Hoe meld je je aan? Mail je naam en telefoonnummer naar breda@budgetkring.nl. Een kringbegeleider neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Samenwerking: De Budgetkring Tilburg is een samenwerking tussen FAMEUS en Vereniging BUS in Tilburg en wordt mogelijk gemaakt door subsidie vanuit de provincie Noord-Brabant. De Budgetkring in Breda kent dezelfde samenwerkingspartners plus Tientjes Breda.