Het LeS-Lokaal van FAMEUS staat voor Leren en Samen doen en bestaat uit twee onderdelen. Een onderdeel met een vaststaand programma van diverse cursussen en een onderdeel met een variabel aanbod waar de vraag van de deelnemer centraal staat.

Vast aanbod

Bij LeS-Lokaal is iedereen welkom. Mocht er ooit een diagnose over jou gesteld zijn en heb je het gevoel daardoor een “stempel” te hebben, dan laten we die bij de voordeur achter. Mocht het zo zijn dat jij zelf kwaliteiten hebt om lessen te geven, dan kan dat ook. Je kunt zomaar ineens voor een groep staan en nieuw talent in jezelf ontdekken.

Informatiebijeenkomsten

Weet je nog niet welke cursus het beste bij je past, wil je andere informatie of heb je interesse in vrijwilligerswerk bij ons, dan raden we je aan om naar een informatiebijeenkomst te komen. De volgende bijeenkomsten zijn:

  • Tilburg (locatie: Mendelssohnstraat 21):
    maandag 15 april 2019, 13.00-15.00 uur
    vrijdag 7 juni 2019, 10.00-12.00 uur
  • Breda (locatie: FAAM-fabriek, Liniestraat 19):
    maandag 29 april 2019, 13.00-15.00 uur

    vrijdag 14 juni 2019, 10.00-12.00 uur

Het vaste programma

Het vaste aanbod bestaat uit verschillende herstelgerichte cursussen:

De meeste cursussen starten in januari, in april en in september. De cursussen 'Wat is herstel?' en 'Samen ondersteunen' starten als de groep vol is.

Locatie

Vanaf april 2018 zal het aanbod  van LeS-Lokaal Tilburg uitgevoerd worden in drie verschillende wijkcentra: Zuiderkwartier (Tilburg Zuid), Heyhoef (Reeshof) en De Ypelaer (Tilburg Noord).  Gemeente Tilburg heeft FAMEUS subsidie toegekend met het verzoek ons aanbod de wijken in te brengen, zodat het voor iedereen bereikbaar is. In Breda zijn we vooralsnog vooral actief in het gebouw van de FAAM-fabriek. De gemeente Breda heeft ons ook subsidie toegekend voor ons aanbod.

Aanmeldprocedure

Je kan je per keer voor één cursus aanmelden, zo kunnen meer mensen meedoen. Daarnaast is het zo dat herstel niet te voorspellen is en dat je niet weet wat een cursus met je doet, dus is het beter om per moment te kijken welke cursus dan passend is.

Mail op tijd, want cursussen zitten snel vol. Mail welke cursus je wil doen, je adres en telefoonnummer naar fameustilburg@ggzbreburg.nl (voor cursussen in Tilburg) of fameusbreda@ggzbreburg.nl (voor cursussen in Breda). Wij zetten je dan op de wachtlijst. Zodra bekend is wanneer de cursus start, krijg je een uitnodiging van ons met data, plaats en tijd.

We vragen een bevestiging van je of je definitief meedoet. Het is belangrijk om dat te doen, want dan kunnen we eventueel nog iemand anders van de wachtlijst uitnodigen. Als je niet mee kan doen in de eerstvolgende groep, omdat die al vol zit, ontvang je daar ook bericht van. Je kan dan aangeven of je nog op de wachtlijst wil blijven staan voor de volgende groep.