Het LeS-Lokaal van FAMEUS staat voor Leren en Samen doen en bestaat uit twee onderdelen; een onderdeel met een vaststaand programma van diverse cursussen en een onderdeel met een variabel aanbod waar de vraag van de deelnemer centraal staat.

Vast aanbod LeS-lokaal

Bij LeS-Lokaal is iedereen welkom. Mocht er ooit een diagnose over jou gesteld zijn en heb je het gevoel daardoor een “stempel” te hebben, dan laten we die bij de voordeur achter. Mocht het zo zijn dat jij zelf kwaliteiten hebt om lessen te geven, dan kan dat ook. Je kunt zomaar ineens voor een groep staan en nieuw talent in jezelf ontdekken.

Het vaste aanbod bestaat uit verschillende herstelgerichte cursussen:

Start: er starten cursussen in januari, april en september. De cursussen 'Wat is herstel?' en 'Samen ondersteunen' starten als de groep vol is.

Locatie: het aanbod  van LeS-Lokaal Tilburg wordt uitgevoerd in drie verschillende wijkcentra: Zuiderkwartier (Tilburg Zuid), Heyhoef (Reeshof) en De Ypelaer (Tilburg Noord).  Gemeente Tilburg heeft FAMEUS subsidie toegekend met het verzoek ons aanbod de wijken in te brengen, zodat het voor iedereen bereikbaar is. In Breda zijn we vooralsnog vooral actief in het gebouw van de FAAM-fabriek. De gemeente Breda heeft ons ook subsidie toegekend voor ons aanbod.

Hoe meld je je aan? Aanmelden voor een cursus kan via het aanmeldformulier. Wij zetten je dan op de wachtlijst. Zodra bekend is wanneer de cursus start, krijg je een uitnodiging met data, plaats en tijd. We vragen een bevestiging van je of je definitief meedoet. Het is belangrijk om daarop te reageren, want dan kunnen we eventueel nog iemand anders van de wachtlijst uitnodigen. Als je niet mee kan doen in de eerstvolgende groep, omdat die al vol zit, ontvang je daar ook bericht van.

Je kan je per keer voor één cursus aanmelden, zo kunnen meer mensen meedoen. Daarnaast is het zo dat herstel niet te voorspellen is en dat je niet weet wat een cursus met je doet, dus is het beter om per moment te kijken welke cursus dan passend is.

Informatiebijeenkomsten

Weet je nog niet welke cursus het beste bij je past, wil je andere informatie of heb je interesse in vrijwilligerswerk bij ons, dan raden we je aan om naar een informatiebijeenkomst te komen. De volgende bijeenkomsten zijn:

  • Vrijdag 7 juni 2019 van 10.00 tot 12.00 uur in Tilburg (Mendelssohnstraat 21)
  • Vrijdag 14 juni 2019 van 10.00 tot 12.00 uur in Breda (FAAM-fabriek, Liniestraat 19)

Flexibel aanbod LeS-lokaal

Lees hier meer over onze workshops.