LeS-Lokaal

Wat is een recovery college?

Geïnspireerd door studiereizen naar Londen ontstond het idee om in Tilburg en Breda een zogenoemd "recovery college” op te zetten. Maar wat is dat precies? Het is een school waarbij studenten zelf aan kunnen geven wat ze graag willen leren. Dat is dan ook precies de kern, het gaat erom dat je (weer) kunt ervaren wat en hoe het is om te leren. Er worden lessen aangeboden die sterk gericht zijn op werken aan persoonlijke groei en ontwikkeling. We noemen dit LeS-Lokaal, waarbij LeS staat voor Leren en Samen doen. Het Londense St. Mungo's Recovery College is het voorbeeld voor LeS-Lokaal. Het aanbod in Londen is groot, veelzijdig en laagdrempelig. Het doel van St. Mungo's is onder andere om de mensen uit te dagen om tot groei te komen na jaren van stilstand. Zo wordt ook aan het zelfvertrouwen gewerkt om weer in de maatschappij op het eigen niveau mee te komen. Dit willen we in Tilburg en Breda ook bereiken. Het aanbod in Tilburg en Breda is al divers en laagdrempelig, alleen nog niet zo groot.

Ben ik alleen student?

Bij LeS-Lokaal is iedereen gewoon student. Mocht er ooit een diagnose over jou gesteld zijn en heb je het gevoel daardoor een “stempel” te hebben, dan laten we die bij de voordeur achter. Mocht het zo zijn dat jij zelf kwaliteiten hebt om lessen te geven, dan kan dat ook. Je kunt zomaar ineens voor een groep staan en nieuw talent in jezelf ontdekken.

Hoe ontstaan lessen?

We luisteren goed naar de studenten zodat we weten aan welke lessen behoefte is. Zodra er een aantal mensen interesse hebben in dezelfde les, gaan we op zoek naar een docent, zodat we de gevraagde lessen aan kunnen bieden.

Lesprogramma

Het volgen van lessen is gratis. Het programma wordt samengesteld voor 3 maanden. Daarna zal er weer een nieuw lesprogramma zijn. Heb je een idee voor een bepaalde les die je graag zou willen volgen? Geef dit dan aan via FAMEUS.

We kijken of er voldoende belangstelling voor is en dan kunnen we het wellicht toevoegen aan het volgende lesprogramma. Denk aan leren omgaan met internet en social media, leren metselen, leren omgaan met een verslaving, leren koken, muziekles, geschiedenisles, taallessen etc. Klik in de zijbalk voor het huidige aanbod aan lessen.